opc_loader

Wensenlijst

VERZENDEN EN RETOURNEREN

VERZENDEN

Wij spreken uit eigen ervaring dat je een pakketje zo snel mogelijk wilt ontvangen… Daarom doen wij ons uiterste best om bestellingen zo snel mogelijk bij jouw thuis af te leveren. Helaas werken postbodes niet 24/7 en zal je een dagje moeten wachten op je bestelling. In het weekend (en als je buiten Nederland) woont zal je een klein beetje geduld moeten hebben. Wij streven ernaar om orders die voor 15.00 geplaatst zijn dezelfde dag nog te verzenden, zodat ze de volgende dag bij jouw thuis afgeleverd zullen worden! Heb je gekozen voor de betaalmethode ‘vooruitbetalen per bank’ dan wordt de order verzonden als het geld op de rekening van De Fabriek staat. Hierdoor kunnen de levertijden iets langer zijn.

Kosten
Wij versturen onze orders in Europa. De verzendkosten worden zichtbaar wanneer je het desbetreffende land selecteert. De standaard verzendkosten zijn €4,95 voor Nederland en €12,95 voor binnen Europa. In Nederland betalen wij de verzendkosten voor je bij bestellingen boven de €65,- en in Europa voor orders boven de €150,-.

Verzendbevestiging
Zodra De Fabriek jouw pakket heeft verzonden krijg je van ons een verzendbevestiging. Heb je geen verzendbevestiging ontvangen? Check eerst je ongewenste e-mail! Staat daar ook geen verzendbevestiging in? Stuur dan een mail naar info@defabrieknijmegen.nl.

RETOURNEREN
Is het artikel toch niet helemaal wat je in gedachten had? Helaas, maar dat kan gebeuren! Meld jouw retour aan door een mail te sturen naar info@defabrieknijmegen.nl met daarin je naam, ordernummer, artikelnummer (zie pakbon) en de reden van retour. Zodra je dit hebt gedaan kun je de retour (op eigen kosten) terugsturen naar onderstaand adres in Nijmegen. Zorg ervoor dat wij jouw retour binnen 14 werkdagen na verzenddatum ontvangen hebben. Wil je jouw retour terugbrengen in De Fabriek? Dan hoef je de volgende stappen niet te volgen. Vergeet niet je pakbon mee te nemen naar De Fabriek, anders kunnen wij het online-bestelde artikel/artikelen niet terugnemen. 

Stap 1. Aanmelden
Meld je retour aan door een mail te sturen naar info@defabrieknijmegen.nl, vermeldt daarin je naam, ordernummer, product en de reden van retour (niet verplicht). Let op: je krijgt na het aanmelden van je retour geen reactie, je kunt nu door naar stap 2.

Stap 2. Retour sturen 
Vervolgens kun je het retour (op eigen kosten) terugsturen naar onderstaand adres is Nijmegen. Wij dienen de retour binnen 14 werkdagen na de verzenddatum ontvangen te hebben. Mocht je retour buiten dit termijn bij ons retour komen dan ontvang je van ons een Giftcard.

De Fabriek

Van Welderenstraat 75

6511 MD Nijmegen

Nederland

LET OP: Vergeet bij je retourzending niet de pakbon bij te voegen / de pakbon mee te nemen als je jouw retour in De Fabriek komt afleveren.

Stap 3. Retourneren aankoopbedrag
Als wij jouw retour hebben ontvangen, dan kun je het geld binnen 7 werkdagen op je rekening verwachten.

- Als het product gedragen of beschadigd is kunnen wij deze niet terugnemen.

- De kosten van retourzending zijn voor de afzender.

Heb je nog meer vragen of retourneren? Dan kun je een mail sturen naar info@defabrieknijmegen.nl.

Beschadigd artikel ontvangen
Wij vinden het erg jammer dat je een klacht hebt op een door ons geleverd artikel. Stuur ons altijd eerst een mail voordat je het artikel retour stuurt. Wij proberen je klacht zo snel mogelijk op de lossen.

Op alle gekochte artikelen zit een garantie van vier weken na ontvangst. Mail ons de klacht, het ordernummer en een foto van het product en stuur deze naar info@defabrieknijmegen.nl. Wij zullen je klacht zo snel mogelijk in behandeling nemen.

Je kunt geen aanspraak maken op de garantie bij:

* Beschadiging door opzet of nalatigheid

* Uitzonderlijke slijtage

* Beschadiging door het niet opvolgen van de wasvoorschriften

* De batterij van het artikel vervangen dient te worden

Alle producten worden voor verzending grondig gecheckt op beschadigingen.

Verkeerde artikel geleverd
Heb je een verkeerde maat of een ander product ontvangen dan besteld? Neem dan eerst contact op met onze klantenservice via info@defabrieknijmegen.nl. Zodra wij je mailtje hebben ontvangen zullen wij ervoor zorgen dat je het product zo snel mogelijk toegestuurd krijgt.

Bestelling is incompleet
Ontbreekt er een artikel in jouw zending? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice door een mail te sturen naar info@defabrieknijmegen.nl.